Történelem kicsit másképp!

Felnőtt / Senior csomag
Érvényes: 2021-04-05 - 2021-06-30
79 990 Ft - tól
59 990 Ft - tól
3 nap/2 éj/fő

Kérjen ajánlatot online

Kalandozzon velünk, tudjon meg minél többet a térség történelméről, híres szülötteiről és kóstolja meg a méltán híres Bajai Halászlevet!

Csomagunk minden hónap 3. hétvégéjén kerül megszervezésre.

A csomag tartalmazza:

  • - Szállás 3* vagy 4* szállodánkban
  • - Étkezés – reggeli, vacsora
  • - Szervezett programok és idegenvezetés
  • - Belépőjegyek ára

Ajánlatunk a legolcsóbb szállás költségét tartalmazza, viszont a helyi közlekedés díját NEM, de igény esetén természetesen biztosítjuk! 

Programleírás:

1. nap – Baja város történelme nyomán

Indulási helyszín: Szentháromság tér 

Időpont: 16.00 óra

Check - in 14 órától. Bebarangoljuk a térség ékszerdobozaként is emlegetett Baja város leghíresebb történelmi helyszíneit. Hírességek szülővárosa, hisz sok ismert személyt adott az országnak – Mészáros Lázár, Jelky András, Déry Frigyes, Tóth Kálmán.

Elsétálunk a Sugovica és a Duna torkolatához, ahol emelkedik a Türr István kilátó. Megtekintjük a Halászati MiniSkanzent, ahol bepillantást nyerhetünk a hagyományos dunai halászok életébe, majd a Vízimalomban gabonaőrlést és kemencés sütést is magába foglaló interaktív bemutatónak lehetünk részesei. 

Vacsorára hungarikumként Bajai Halászlevet kóstolunk.

2. nap – Vissza a múltba

Indulási helyszín: Szentháromság tér 

Időpont: 10.00 óra 

Első állomásként Vodica - Máriakönnye búcsújáróhelyén rójuk le kegyeletünket, végigsétálva a helyi tanösvényt, majd Európa legmagasabb (10,53 m) Mária szobrát tekintjük meg a hercegszántói Máriakertben. Elidőzünk a csodatévő szentelt forrásnál, majd hamarosan elérjük a magyar nemzeti örökség kiemelkedő történelmi, kulturális, erdészeti és vadászattörténeti emlékhelyét. A Karapancsai kastély és Majorság területén bepillantást nyerhetünk a Habsburg dinasztia mindennapi életébe. 

A napot borkóstolóval egybekötött Vadételsorral zárjuk.

3. nap – Latinovitsok nyomán

Indulási helyszín: Szentháromság tér 

Időpont: 10.00 óra 

Baja közelében telepedett le a Latinovits család, akik jó néhány csodálatos építészeti és történelmi emlékművet hagytak az utókorra, melyeket a család történetének nyomában járva sorra megtekinthetünk - Latinovits Sírkápolna, Latinovits Endre Kúria, Latinovits Frigyes Kastély, Szent Kereszt és kocsányos tölgy.

Miután magunkba szívtuk a sok információt a család ma is élő leszármazottjától nemcsak egy nagyon finom ebédet kapunk, hanem további érdekességeket is megtudhatunk a család múltjáról és jelenéről.

              

 

Kérdése van?

Elérhetőségeink

Úticél - Élmények Dunán innen - Dunán túl