Dunán innen

Szőts Mónika  

Alapító tulajdonos

Régiós turisztikai képviselő 

+36 30 643 8904

monika@dunaninnendunantul.hu

VIDEÓK

Kedves Látogató!

Legyen részese a Dél – Alföldi életérzésnek!

Baja, Bács – Kiskun megye déli részének csodálatos természeti kincsekkel megáldott városkája. Ékszerdoboz, amely a vízi sportok, a horgászok és az erdei kirándulások kedvelőit csábítja ide.

Türr István emléke máig tereli az idelátogatót a Dunától a Sugovicán keresztül a város főteréig, kerékpáron, sétaúton vagy kishajón. A Hajómalom látványa már messziről fogadja a vízi úton érkezőt, csábítva a Halászati Miniskanzen megtekintésére.
E csodálatos vidék évszázadok óta otthona a magyar, német, székely, szerb és horvát nemzetiségeknek, melyek sokszínűségét hagyományaik máig őrzik. Jellegzetes viseleteik, ételkülönlegességeik, egyedi hangzású zenéjük kíséretében kaphatunk ízelítőt a bácskai hangulatból.

Kastélyról kastélyra járva pillanthatunk be az itt élő korabeli nemesek életébe. A gazdagon díszített épületekben ritka trófeakincsek tekinthetők meg, melyek a ma is élénk vadászati kultúra leglátványosabb bizonyítékai. A Pörbölyi Látogatóközpontban interaktív kiállítások mutatják be a gemenci természetvédelmi terület vadgazdagságát, ahonnan erdei gőzössel roboghatunk a legnagyobb ártéri erdő fái között szarvasokat, vaddisznó családokat lesve.

A méltán híres bácskai búcsújáró helyek sora várja a különleges helyszínek felfedezőit, illetve a kegyeletét leróni kívánó vallási kultúra tisztelőit. Néhány kilométerre található Európa legmagasabb Mária – szobra (10,53 m), mely fenségesen magasodva őrzi déli határvidékünket.

A Hajós – Bajai borvidék részeként itt található a több mint 1300 borospincét számláló, Európában egyedülálló Hajósi Pincefalu, mely egész évben nyitott ajtókkal várja a nemes nedűk kedvelőit.

Déli határátkelőnkhöz közeledve gyönyörű szőlőültetvények között sétálva igazán gyümölcsös,  napcsókolta  boraink zamatát ízlelheti meg, melyeket különleges gasztronómiai költemények egészítenek ki.

Látogassa meg nevezetességeinket, kóstoljon bele különleges vadgasztronómiánkba – ízlelje meg a Hungarikum Bajai Halászlét!

Örömmel fogadjuk!

Partnereink:Kérdése van?

Elérhetőségeink

Úticél - Élmények Dunán innen - Dunán túl