Dunán túl

Bolechová Barbara

Alapító tulajdonos

Turisztikai szakértő 

+36 30 129 6042

barbara@dunaninnendunantul.hu

VIDEÓK

Kedves Látogató!

Legyen részese a Dél – Dunántúli életérzésnek!

Baranya megye déli részének csodálatos természeti, történelmi, építészeti és kulturális kincseit bemutató élményeket kínálunk, melyek a már jól ismert VárAborAvíz ideológiára épülnek.

A Tenkes vidékének legmagasabb csúcsán emelkedik legismertebb történelmi nevezetességünk a Siklósi vár, melyet a filmekből jól ismert Tenkes kapitánya védett hosszú éveken át. Magyarország egyik  legmozgalmasabb életet élő vára egész évben betekintést nyújt a térség történelmébe, játékos és szórakoztató kiállításokkal, várjátékokkal, valamint koncertekkel és kapcsolt rendezvényekkel várja az ideérkezőt.

A Villányi hegység lábánál elterülő borvidék bőséggel kínálja illatos nedűit az idelátogató vendégek számára.

Évszázadok óta a környék soknemzetiségű - magyar, sváb, szerb, horvát, sokác –, melyeknek nemcsak népi kultúráját, muzsikáját, hanem gasztronómiai hagyományait máig őrzik.

Látogassa meg nevezetességeinket, kóstolja meg a méltán híres villányi borokat! Egy ugrásra található a térség leglátványosabban fejlődő gasztrofaluja, mely egész szezonban kínálja kulináris élményeit.

Az ördögszántotta hegy legendája nyomán fakadt gyógyvíz mára hatalmas, egész évben nyitva tartó 5* - os minősítésű fürdővé fejlődött, mely a 2019 – ben az Év Fürdője Díjat is elnyerte. Ideális pihenőhely kisgyermekes családok és a gyógyulni vágyók számára is.

A Duna – Dráva Nemzeti Park részeként az Ős – Dráva Látogatóközpontot minden évben érdemes felkeresni az aktív turizmus kedvelőinek – lehetőség van kerékpárkölcsönzésre, kenutúrákra..

Hajózzon velünk a határmenti Dráva szakaszon, ahol saját szemével figyelheti meg a terület gazdag élővilágát!

Baranya megye székhelye, mely 2010 – ben Európa kulturális fővárosa címét töltötte be, méltán büszkélkedhet történelmi emlékhelyeivel, kulturális kincseivel, hidat képezve múlt és jelen között.

Találkozzunk a Zsolnay – kútnál!

Partnereink:

Kérdése van?

Elérhetőségeink

Úticél - Élmények Dunán innen - Dunán túl